Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Vastaanotto avoinna myös iltaisin ja lauantaisin

Otan vastaan arkisin kello 10-20 ja lauantaisin kello 12-15. Vapaat ajat selviävät helpoimmin sähköisen ajanvarauksen kautta, mutta varauksen voi tehdä myös tekstarilla, sähköpostitse tai puhelimitse. Kaikki ilta- ja lauantaiajat eivät kuitenkaan näy sähköisessä varauslistassa, joten niitä kannattaa kysellä erikseen. 

Vastaanotolle esteetön kulku

Vastaanotto sijaitsee katutasossa eikä portaita ole, joten olet tervetullut myös rollaattorin tai pyörätuolin kanssa eivätkä lastenrattaatkaan ole ongelma.

Saattaja voi tarvittaessa odottaa mukavasti odotushuoneessa tai tulla mukaan hoitohuoneeseen.

Ulko-oven eteen pääsee autolla ja siihen saa hetkeksi pysähtyä, joten potilaan voi tuoda autolla aivan oven eteen.

6D-teippauksella helpotusta kipuihin

Olen ottanut käyttöön uudentyyppisen kinesioteipin, jolla esimerkiksi lymfakiertoa voidaan tehostaa. Uutuudesta enemmän kinesioteippaus-sivulla,

 

Kinesioteippaus

Kinesioteipillä niveliä tuetaan ilman, että häiritään ratkaisevasti niiden liikerataa tai alueen verenkiertoa. Teippi antaa tukea nivelille ja lihaksille parantamalla niiden vakautta, mutta estämättä niiden liikettä. Ratkaiseva ero kinesioteipin ja perinteisen urheiluteippauksen välillä on juuri elastisuus. 

Kiropraktikko Kenzo Kaze kehitti elastisen teippausmateriaalin käyttöön perustuvan kinesioteippauksen jo 1970-luvulla, mutta vasta Soulin olympialaiset tekivät menetelmän tunnetuksi Japanin ulkopuolella. Alussa kinesioteippaus oli lähinnä urheilijoiden keskuudessa tapahtuvaa lihastoimintahäiriöiden poistamista, mutta aikaa myöten hoito on laajentunut kaiken ikäisiin ja kuntoisiin asiakkaisiin. Se on havaittu tehokkaaksi kaikkien yleisimpien tuki- ja liikuntaelinongelmien sekä neurologisten ongelmien hoidossa ja kuntoutuksessa sekä vammojen ennalta ehkäisyssä.

Kinesioteippejä on monen laatuisia ja hintaisia. Niissäkin hinta ja laatu ovat suoraan verrannollisia. Itse käytän K-Active-teippiä, joka on japanilaisen Nitto Denkon kehittämä. K-Active-teippi valmistetaan puuvillasta ja akryylimassasta eikä tämän vuoksi aiheuta ihoärsytystä. Se on vettä hylkivä ja suihkun kestävä ja kestää iholle kiinnitettynä useita päiviä. Teippiä ei tarvitse irrottaa ennen kuin se itse irtoaa. Tuote ei sisällä lateksia eikä jätä liimajäänteitä iholle käytön jälkeen.

Kinesioteippaus tapahtuu tarvittaessa muun hoidon yhteydessä ja sisältyy sen hintaan. Erikseen suoritettuna teippaus maksaa 15 €.

 

6D-kahvateippaus6D-kahvateippaus

KinesioteippausKinesioteippaus

6D-kahvateippaus

Olen ottanut käyttöön myös ns. kahvateippauksen. Tämä kauppanimeltään 6D Tape on suomalainen innovaatio, jonka kehittäminen perustuu käytännön hoitotyössä havaittuun tarpeeseen. Tavallisesta kinesioteipistä 6D teippi eroaa ennen kaikkea siinä, että sillä aktivoidaan kudosta teippiin kiinnitetystä kahvasta liikuttamalla eri liikesuuntiin, myös kehosta ulospäin eli sen avulla voidaan tehostaa lymfakiertoa. Tämä nopeuttaa mm. erilaisten kudosvaurioiden parantumista. Se on myös tehokas keino helpottaa kipuja.

Tuote on sen verran uusi, että selän teippausta esittävässä kuvassa on vielä prototyyppiversio. Lopullinen tuote eroaa tästä ainakin värityksensä puolesta.